Nyheter 
Retningslinjer 
Klienter 
Howto's 
FAQ  
Kontakt Oss  
Linker 
Statistikk 

Nyheter:

[28. Januar 2002] - Seal1
Linjeproblemene som har ført til en del nedetid hos Multinet i det siste, skal nå være utbedret. Feilen var mest sannsynlig en feilkonfigurasjon i routeren.

[20. November 2001] - Seal1
Som kanskje noen har merket, så er linjehastigheten til Multinet nå doblet fra det den var. Det vil si mere båndbredde inn/ut.

Vi har fått klager på at vi er K/D-lina på en del servere, og jeg gjør mitt beste for og prøve og rydde opp i dette, og få en dialog mellom oss og ircserver admins om og rapportere involverte ident/brukere. Det er dessverre noen av brukerne som ødelegger for alle andre.

Med andre ord, oppfør dere.

[11. November 2001] - Seal1
Er en stund siden vi oppdaterte. Eggbert er nå oppe og kjører for fullt, og vi vil minne kunder på om og sende mail til drift@multinet.no for og sende inn vhost-forslag.

Det vil ikke bli flyttet over brukere fra eggis til eggbert. eggis kjører helt fint med antallet brukere vi nå har. Vi vil også minne våre nye kunder på om og se på Retningslinjene våre om dem allerede ikke har gjort det.

[09. Oktober 2001] - Seal1
Ettersom eggis nå snart houser 800 eggdrops, kan
vi kan nå "avsløre" at Multinet straks kommer opp med 
en ny eggdropserver, som får hosten eggbert.multinet.no

Her er litt specs:
Dual Pentium III 1000MHz, 2GB ECC minne, 
2stk 18GB 10k2 SCSI disker.

Vi kommer til og flytte en del brukere over på eggbert, og 
vi regner med at vi kommer til og ende opp med ca 250 brukere på eggis, mens resten (og nye) kommer på eggbert.
Det vil også bli lagt inn en god del nye vhoster på eggbert.
Dere vil bli mailet om evt. endringer.

eggis kommer også snart til og få 1GB mer minne (2GB tot)
i tillegg til en ny 18GB-disk.


[30. September 2001] - Seal1
Beklager at jeg har vært sløv med og oppdatere, men hovedgrunnen er vel at jeg har hatt det ganske travelt.
en kort oppsummering:

Nedetidene skyldes også denne gangen problemer hos  KPNQWest som er vår linjeleverandør.
Men vi kan trøste alle kundene våre med at vi har nå bestilt dobling av linjekapasitet samt en QoS-avtale, som vil gi en bedre stabilitet på tjenestene våre :)

35 dager oppetid nå! Keep up the good work.

[09. September 2001] - Seal1
I natt klokken 03:46 norsk tid, fylte TS på EFnet Billiondagen sin (og 'unixklokken') , noe som antakeligvis forårsakte at eggdrop 1.4.x og 1.3.x crasha, eller ikke fungerte og kanskje 1.1.5. Grunnen til dette, er at dem ikke tålter tallet 1000000000 siden de fleste koder er harcoda til bare 9 siffer. Om dette forårsaka noen problemer for båre brukere, vær vennlig og oppgrader til 1.6.6 eller høyere.

Gratulerer med dagen, unix!

[05. September 2001] - Seal1
Vi merker til stadighet at brukere får andre til og sette opp klienter eller eggdrops. Vi refererer til retningslinjene punkt to at dette er streng forbudt. Vi kommer fra nå av til og slå hardt ned på denne typen regelbrudd iom at det dessverre blir mer
og mere utbredt.

[27. August 2001] - Seal1
Vi hadde i morges en kort nedeperiode under et kortvarig DoS-angrep, og vi har nå stengt OC48s.on.a.kickass.multinet.ru - hosten som angrepet var 
rettet mot. Vi beklager dette, men det var nødvendig for og sikre boksen mot videre angrep.
Vi vet ikke sikkert enda om det er småangrep mot samme host
som har ført til at noen boter har løpt løpsk dagene før.

[26. August 2001] - Seal1
Etter nattens episode, fant vi ut at alle tilfellene der eggdropene sluker minne uten unntak, er hvor det benyttes eggdrop 1.6.5.  Det er kjent at eggdrop 1.6.5 har en bug med dualprosessering, og det er mest sannsynlig derfor at vi har hatt disse nedeperiodene iom at eggis kjører to prosessorer.

For dem med kunnskaper og interesse, kan se rapporten her

MERK! 
Vi gir alle brukere som benytter 1.6.5 en frist til 
1. September til og oppgradere/legge inn Eggdrop 1.6.6 (eller en annen STABLE versjon) 
Eggdrop 1.6.6 kan du finne her

Om dette ikke oppfølges av de respektive brukerne, vil vi etter fristen egenhendig slette/drepe de versjonene/botene som gjør eggis ustabil, og i verste fall, suspendere kontoene til vi har fått tatt opp saken med brukeren, og bedt han om og fjerne dem.

[26. August 2001] - Seal1
Etter nattens episode, ser det ut som om eggis har kvitta seg med filene han aktivt brukte da den måtte bootes. Dette innebærer at userfila og chanfila deres har blitt slettet, noe som vi beklager veldig sterkt for. Men ikke fortvil! Det kan ordnes på en meget enkel måte.
Under bot-mappa di har boten laget en backupfil av userfila di som heter <userfilnavn>.user~bak.
Dette er en sikkerhetskopi av userfila, som bare er noen timer gammel.
Skriv 'ls' for og se hva den heter.

Skriv deretter: mv <filnavn>.user~bak <filnavn>.user

Deretter kan du starte boten din på normal måte.
Eggdrop tar beklageligvis ingen backup av kanalfila, noe som vi beklager veldig sterkt.

[26. August 2001] - Seal1
eggis måtte dessverre restartes i natt etter at nok en gang en prosess gikk amokk på serveren. Det er heller lite man kan gjøre annet enn og reboote, når èn prosess tar over 1GB av minnet. Beklager.
Men denne gangen tar vi sikte mot 60dager :)

[25. August 2001] - Seal1
eggis.multinet.no var i hele gårkveld og natt utilgjengelig for kundene pga en eggdrop-prosess som slukte rundtomkring 1GB minne. Problemet ble tatt hånd om i morges, og eggis kjører nå som normalt igjen.

[23. August 2001] - Seal1
Retningslinjene er nok en gang oppdatert. Ta en titt.
Litt nytt på FAQ's og.

Vil også minne alle våre kunder om http://www.efnet.org/ som har laget et flott news-forum under "News". Selv om du ikke vil legge inn nyheter, kan du Sign'e opp, og se hva andre ar og si til EFnet, og IRC-relaterte ting.

[19. August 2001] - Seal1
Retningslinjene er nå oppdatert en smule (mer vil komme)
Vi har i det siste fått masse klager på abuse som strider imot retningslinjene våre. Vi vil i ettertid slå hardere ned på kunder som ikke bryr seg om og lese retningslinjene.
Vær så snill og les dem! -> HER

[17. August 2001] - Seal1
Vi opplever stadig at vi mister kontakten med omverdnen, og fører til nedeperioder på omlag 10 minutt.  Dette skyldes linjeproblemer hos KPNQwest, og det er dessverre lite vi kan gjøre med det.
Har oppdatert FAQ's litt med spørsmål vi har fått hørt ganske ofte den siste uka. Ta en titt :)

[08. August 2001] - Seal1
En del nytt på sida, sjekk ut Stats som nå viser en del prosessinformasjon. Takker mICK for dette, som dessverre går meg en høy gang i php. Vil forbedre denne etterhvert. 

Jeg har i det siste vært verden rundt og fått fjerna en del klines på våre hoster. Vær så snill og les /motd ircserver før dere bruker den!! Vi vil etterhvert kjøre en strengere policy på dette. PS! les motd på irc.du.se og registrer dine boter! Du kan da bruke en av nordens mest stabile ircserver og ha botene dine på.

Vi har i det siste merka at det er en del folk som kjører mer prosesser en tillatt på eggis. Vi gjør oppmerksom på at gjentatte lovbrudd fører til at kontoen blir stengt uten refundering.

[04. August 2001] - Seal1
Vell, har begynt og sett litt på sida. Det er en ny side under utvikling, men vi kan oppdatere denne så lenge til vi får den andre.

[03. August 2001] - Seal1
Det er nå lagt til en del nye vhoster på eggis. Så i alt er det 115 vhoster og velge mellom nå. DNS er enda ikke oppdatert overalt, men dette regner vi med skal være ordnet over noen dager.

03. August 2001 - Seal1
Vi vil minne om å holde botene deres av servere som ikke tillater dem. Om vil ser at dette blir oversett av brukerne, vil dem i første gang bli advart.