Nyheter 
Retningslinjer 
Klienter 
Howto's 
FAQ  
Kontakt Oss  
Linker 
Statistikk 

Retningslinjer:

Retningslinjer for bruk av Multinets Eggdropservere (eggis.multinet.no / eggbert.multinet.no) på IRC-nettverkene:

1. Eggdroppakken din byr på 3 bakgrunnsprosesser. Dette vil si at du kan kjøre 3 prosesser fra shellet ditt. Prosessene kan være eggdrop, muh, emechs, BitchX, Ircii, psybnc (se lengre ned), ezbounce, bnc, osv.  Om det oppdages at du kjører flere enn 3 prosesser, vil du få en advarsel og shellet ditt kan bli stengt. En oversikt over prosesser på shellet ditt kan fås ved å skrive 'ps -x' på promt.

Diskquota (diskplassen) din på shellet er 10MB som skal være mer enn nok til 3 irc-roboter. Om diskquotaen blir oversteget flere ganger vil vi varsle brukeren om å begrense innholdet på hjemmekatalogen. 

2. Kontoen din er privat, og den skal ikke deles med andre. Om det oppdages at kontoen blir aksessert fra mange forskjellige hoster (vertsnavn) vil nok saken bli behandlet som missbruk av tjenesten. Vi minner om at vi kun sjekker opp entryer, om vi har mistanke om at det er flere som bruker shellet.

3. Ikke ha bare èn server på serverlista di. Dette vil føre til at irc-roboten "hamrer" på irc-serveren og vil føre til at hosten blir k/d-lina (banna) fra serveren.

4. Takeovers er STRENGT forbudt fra vår server. Om kontoen din blir brukt til takeover, kan dette være en grunn at kontoen din stenges. Vi ber også om å IKKE sende inn takeoverlogger til mailen vår. Saken blir ikke tatt til følge før saken har gått gjennom ircoper på de respektive serverne. Loggene må altså være fra ircopene der det står spesifisert grunn og hostmasken (brukernavn) 
til partene. LOGGER FRA KANALVINDUET ER IKKE NOK!
Slike hendvendelser sendes til: abuse@multinet.no


5. All oppbevaring av DDOS-verktøy og andre packetverktøy på hjemmeområdet er STRENGT forbudt. Vi opplyser også om at nmap/scanning (og tclscript som peker mot dette) er strengt forbudt. Enhver bruk/oppbevaring av slike verktøy vil føre til at kontoen vil bli stengt.

6. Enhver form for spam eller flood fra våre klienter er også strengt forbudt. Gjentatt og systematisk spam vil føre til at shellet blir deaktivert/stengt. Saken blir her heller ikke tatt til følge før saken går gjennom ircops på den respektive serveren. Loggene må være fra k-lines/d-lines fra ircserveren som en følge av spam/flood.
LOGGER FRA KANALVINDUET/QUERY ER HER HELLER IKKE NOK!
Om du opplever at våre shell ofte blir brukt til og floode på andre kanaler, har du grunn til og rapportere til oss på kanalen.
Slike hendvendelser sendes til: abuse@multinet.no


7. Det er ikke tillatt og kjøre noen form for IRCD-software fra vår server (irc-servere som Unreal IRCD, osv) Om det merkes at det kjøres IRCD-servere fra shellet ditt, vil prosessen bli drept uten forvarsel og filene vil bli slettet. Det er også strengt forbudt og kjøre andre dedikerte server-lignende program.

8. Hold irc-roboten din av ulovlige servere. Det er dessverre få irc-servere som tillater irc-roboter, men dette kan du finne ut ved å skrive /motd <ircserver> En liste over servere kan du finne på http://www.efnet.org/servers.html  Vi vil også minne om at alle servere ikke tilltater europeiske klienter.

9. Bouncere(bnc)/muh skal kun brukes av eieren. Bounceren skal ikke brukes til å bounce andre prosesser gjennom våre hoster. Oppretting av flere PsyBNC-kontoer fra vår server er også strengt forbudt. PsyBNC skal KUN benyttes av brukeren som bestilte shell fra oss.

10. Enhver form for kloneprogram (perl toolkit) som kloner klienter ved å bruke masse vhoster er også strengt forbudt på vår server selv om det er under 5 klienter. 

11. Pass på at ikke prosessene dine sluker minne eller CPU. Om prosessene dine gjør dette, vil dem bli drept umiddelbart, og du vil få beskjed om og sjekke det.

12. Linklookers/splitdetectors er ikke lov på noen servere på EFnet og er heller ikke lov til å benytte på vår server. Det vil bare få hostene våre bannet fra irc-serverne. Om det blir snakk om å oppfølge k-lines og vi finner ut at dem kommer fra samme brukernavn vil brukeren bli advart evt. slettet.


Mvh, Multinet IRC Support